У Дворани Парк вечерас наставак програма у оквиру Његошевих дана

У оквиру Његошевих дана у Дворани „Парк“  вечерас од 20:00 сати биће одржано вече насловљено „Надање се наше закопало на Косово у једну гробницу“.

Учествују гуслари Друштва за његовање традиције српског пјевања уз гусле „Св. Сава“ и Ансамбл националних игара и пјесама „Ђурђевданско коло”, казала је у име организатора НВО Спона, Александра Миљанић.

-Ради се о друштву гуслара за његовање традиције српског пјевања уз гусле “Свети Сава”, које је основано 2000. године уз благослов блаженопочившег митроплота Амфилохија. АНИП „Ђурђевданско коло” из Подгорице ће игром и пјесмом зачинити програм. Поред њих ће учествовати пјевачка група Преподобна Касија Константинопољска из Херцег Новог, казала је Миљанић.

Вечерашњи програм посвећен Његошу биће другачији од претходних програма, казала је једна од организатора Марина Вукаловић.

-Програм је забавног карактера али носи дубоку поруку, као што је вече и названо „Надање се наше закопало на Косово у једну гробницу“. Дакле, неодвојив је Његош од Косова, његова љубав коју је имао ка Косову и сам косовски завјет који је живио, казала је Вукаловић.

Почeтак програма је у 20:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here