У акцији „Стоп инфлацији“ 170 апотека

Foto: Ilustracija

Министарство здравља је у у договору са представницима ЗУА ’’Монтефарм’’и ланцима приватних апотека дефинисало антиифлациону корпу која ће садржати најмање по један лијек или дијететски производ из сваке од 15 група љекова и дијететских производа.

Антиинфлациону корпу чине љекови против кашља и прехладе, мултивитамини за дјецу, одрасле и труднице, пробиотици за дјецу и одрасле, храна и опрема за бебе.

Тако су у „антиинфлационој корпи“, између осталих, љекови попут Кардиопирина, Андола, Рапидола С, Блокмакса, Парацетамола, Снупа, Кафетин колда, Пиковит сирупа, Имуноцинка за дјецу, Булардија, Пролифа, као и храна за бебе и други производи.

У акцији ће учествовати 170 апотека из сљедећих ланаца: ЗУА „Монтефарм“ – 56 апотека, ДОО „Теа Медика“ – 45 апотека, ПЗУ „Апотека Бену“ – 35 апотека, ДОО “Медитас“ – 13 апотека, МПМ ДОО „Апотеке Косметикс“ – 11 апотека и ДОО „Хелп“ – 10 апотека.

Поред највећих апотекарских ланаца, акцију су подржали произвођачи љекова и дијететских суплемената Алкалоид и Хемофарм.

Акција почиње 16. октобра трајаће до 31. децембра.

Министар здравља Драгослав Шћекић на данашњој сједници Владе позвао је и остале апотеке да се прикључе акцији и на тај начин покажу друштвену одговорност и дају свој допринос смањењу инфлације и побољшању животног стандарда грађана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here