Туристичка организација Херцег Нови на “Alpe Adria” сајму у Љубљани

Национална туристичка организација Црне Горе, заједно са локалним туристичким организацијама Херцег Новог, Цетиња, Никшића, Андријевице, Мојковца и Жабљака, представља понуду на 34. међународном сајму туризма и гастономије “Alpe Adria” у Љубљани.

Сајам окупља око 350 излагача из 13 држава. Поред Словеније ту су и Аустрија, Хрватска, Италија, Мађарска, Њемачка, Француска, Шведска, Босна и Херцеговина, Црне Гора, Србија, али и Непал и Кина.

Посјетиоци имају прилику да открију различите дестинације које нуде искуства од активног одмора до мирног откривања природног и културног насљеђа. На сајму учествују професионалци из области туризма, гастрономије и добављачи опреме за камповање, половних и луксузних кампера, е-бицикала, електричних скутера итд.

На овом специјализованом сајму Црна Гора је своју понуду базирала на активном одмору са акцентом на планинарење, бициклизам, рафтинг, пјешачење и кампинг. Како је сајам посвећен зеленом туризму итекако је битно што имамо прилику представити и пет националних паркова и паркове природе. Поред активног туризма, ТО Херцег Новог у Љубљани представља и предстојећи 55. Празник мимозе.

Примјетно је велико интересованје за Црну Гору, што је прилика да се остваре контакти са бројним словеначким туристичким агенцијама и туроператорима, и договори могућа сарадња. Поред авио доступности и директе линије компаније “Аir Montenegro” на релацији Подгорица – Љубљана читаве године, и Тиват – Љубљана током љета, било је упита и за друмску повезаност, нарочито кампера.

Ирма Ерјаоц из Љубљане је била у Црној Гори прије 40 година на матурској екскурзији и сада поново планира посјету са својим супругом.

 

-Жеља нам је  да посјетимо сјевер Црне Горе и обиђемо природне љепоте у националним парковима.

Јанез Турнчек из Цеља је био више пута у Црној Гори. Сада планира да искористи директну авио линију и узме рента кар, како би направио кружно путовање.

-Ићи ћу од Подгрорице преко Скадарског језера, а онда уз море, па до Цетиња и Ловћена, а онда на сјевер, каже Јанез.

Штанд Црне Горе посјетили су и савјетник у Амбасади Црне Горе у Републици Словенији Милош Вучинић, почасни конзул Војо Ковач и представници црногорске дијаспоре у Републици Словенији.

Сајам траје од 31. јануара до 3. фебруара, а према информацијама организатора, очекује се преко 18 000 посјетилаца.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here