Тамара Вујовић кандидат за министарку културе и медија

Предсједништво Демократске Црне Горе, сагласно својим статутарним овлашћењима, једногласно је одлучило да предложи сљедеће кандидате за замјеника премијера, потпредсједника Владе и министре у 44. Влади Црне Горе.

Мр Алекса Бечић, кандидат је за замјеника премијера за безбједност, унутрашњу политику, европске и вањске послове; мр Момо Копривица,  кандидат за потпредсједника Владе за политички систем, правосуђе и антикорупцију; Борис Богдановић, кандидат за министра унутрашњих послова; Драган Краповић, кандидат за министра одбране; др Тамара Вујовић, кандидаткиња за министарку културе и медија; Владимир Мартиновић, кандидат за министра туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера.

Предсједништво сматра да ће, кроз позиције које су нам повјерене, кадрови Демократа поставити темеље за свеобухватну трансформацију црногорског друштва. С овим избором чврсто стремимо према нашем европском идентитету и будућности, увјерени у неупитну припадност нашој европској заједници.

Уз дубоко разумијевање тренутка у којем се Црна Гора налази, свјесни смо императива европских интеграција и кредибилног чланства у НАТО, као кључног корака ка будућности. Европски пут није само политичка аспирација, већ искрена тежња да се наша земља усклади с вриједностима и стандардима које Европска унија заступа. Ове интеграције нису само административни процес, оне су одраз наше жеље за снажнијом демократијом, економском стабилношћу и социјалном правдом.

Излазак из кризе захтијева јасну визију, одлучност и јединство. Свјесни тежине ситуације, схватамо да само стабилна и одлучна Влада може премостити постојеће препреке и усмјерити нас ка напретку. Формирање нове Владе није само промјена власти, то је прекретница и свеобухватан искорак ка редефинисању наших државних приоритета и амбиција.

Свјесни одговорности која нам је повјерена и препознајући значај безбједносног сектора и борбе против организованог криминала и корупције за стабилност и просперитет наше земље, одлучно смо посвећени јачању институционалних механизама, успостављању строжијих регулаторних оквира и развијању свеобухватне стратегије која ће осигурати да Црна Гора остане не само заштићена, него и отпорна на све унутарашње и спољне пријетње. У тој мисији, кључна је сарадња с грађанима, цивилним сектором и међународним партнерима, јер само заједничким напорима можемо поставити темеље сигурне, транспарентне и просперитетне будућности за све нас, саопштено је из Демократске Црне Горе.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here