Такмичење “Олимпијске наде” почиње кадетским турниром на Корчули

Ватерполо такмичење за млађе категорије “Олимпијске наде 2023/24”, почиње у петак, 20. октобра, турниром на Корчули у конкуренцији кадета (играчи рођени 2010. године и млађи).

На првом турниру херцегновски „Јадран“ игра у Б групи са „Будвом“, „Никшићем“ и домаћом „Корчулом“.

На такмичењу учествују млађе селекције црногорских клубова: “Јадран”, “Приморац”, “Будва”, “Катаро”, “Акватик Верде”, “Будућност”, “Никшић” и “Младост“ Бијела, хрватских: “Југ”, “Цавтат”, “Гусар” Млини, “Корчула” и “Морнар”, као и једног из Босне и Херцеговине – “Јадран” Неум.

Домаћин првог турнира од 20. до 22. октобра, у конкуренцији кадета је “Корчула”, а играће осам клубова подијељених у двије групе.

У групи А су: “Цавтат”, “Југ”, “Приморац” и “Акватик Верде”, а у групи Б: “Корчула”, “Будва”, “Јадран” и “Никшић”.

У зависности од пласмана у групи играће се за коначан поредак – побједници група састаће се у финалу, другопласирани у борби за треће мјесто. Пласман на турниру биће референтан за клубове из Црне Горе у смислу евентуалног одређивања домаћина одигравања турнира у првенству Црне Горе за млађе категорије.

Након кадетског, одржаће се турнири у конкуренцијама јуниора (2006. и млађи), млађих јуниора (2008. и млађи), млађих кадета (2011. и млађи) и нада (2012. и млађи).

“Олимпијске наде” је такмичење које организују клубови из Црне Горе и Дубровачко-неретванске жупаније, са циљем подизања квалитета ватерпола и међусобног упознавања и повезивања. Ватерполо и пливачки савез Црне Горе активно учествује у организацији овог регионалног такмичења и подржава га додатно обезбјеђивањем пехара и медаља за по три најбоље екипе у свакој категорији.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here