СВИРКЕ У КАФИЋИМА НАКОН НАРЕДНОГ РЕВИРИДАЊА МЈЕРА

Црногорским музичарима рад ће поново бити омогућен новим сетом епидемилошких мјера, договорено је на састанку Удружења естрадних умјетника Црне Горе са представницима Министарства здравља, Министарства економског развоја, као и предсједником Скупштине.

Како је казао Михаило Радоњић из Удружења естрадних умјетника Црне Горе, биће им дозвољене свирке у дневној варијанти, јер угоститељским објектима рад ће бити дозвољен само до 20 сати.

– Сјели смо и некако договорили да на сљедећем ревидирању мјера, то ће вјерватно бити 10 фебруар, да се омогуЋи музичарима да раде. То ће вјероватно бити дневне свирке јер угоститељима неће бити дозвољен рад у вечерњим сатима. То је велики напредак у односу на досадасњу ситуацију, када није радио нико од нас – казао је Радоњић.

Црногорски музичари не желе субвенције или сличан вид помоћи, већ само да им се омогући право на рад, истиче Милош Говедарица.

– Право да радимо оно што најбоље знамо, па то може да буде у неким временским оквирима, прилагођеним за све, да се поштују мјере, да се носе маске. Ал опет ти људи морају некако да функционишу, да живе… мислим да је вријеме да се ситуација мало попусти за нас умјетнике – наводи он.

Из Удружења естрадних умјетника најављују да ће ускоро бити организован састанак са минстром економског развоја, Јаковом Милатовићем, на коме ће разговарати о дефинисању економског статуса музичара у Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here