Спајић: Ако просјечна плата не буде 1.000 еура за годину, подносим оставку

Фото: Влада ЦГ

Премијер Милојко Спајић, представљајући резултате рада за првих 100 дана,  казао је да је 44. влада сачувала репутацију, финансијски систем и економију Црне Горе. Спајић је рекао да ће сва обећања бити испуњена до задњег, а ако до краја године просјечна плата не буде 1.000, а минимална 700 еура, поднијеће оставку.

-Многи су доводили у питање извјесност формирања 44. владе, неки су чинили могуће и немогуће да до ње и не дође, али 31. октобра, успјели смо да формирамо владу која има највећу подршку икада. Формирали смо владу којој нијесу дали шансу, али која је дала шансу свима, казао је Спајић.

Он је истакао да је Влада пружила институционалну сигурност.

-Сачували смо репутацију, финансијски систем и економију Црне Горе. Што се тиче ризика од Манивала, Црна Гора је једна просјечна земља ЕУ, казао је он.

Спајић је истакао да су за културу и медије опредијелили рекордна цифра из буџета, што се односи и на спорт.

Он је истакао да правне, европске и грађанске државе нема без владавине права.

-Стога је политичка стабилност наш највећи капитал и гарант да ће се остварити пуна функционалност свих грана власти, посебно судске, казао је он.

Поручио је да очекује да се више ради у служби интереса грађана Црне Горе.

-Све што је обећано, биће испуњено до задњег, истакао је премијер.

Повећање пензија корак по корак

Говорећи о повећању пензија које нису минималне Спајић је рекао да се мора ићи корак по корак да бисмо имали одрживе финансије.

Министар финансија Новица Вуковић казао је да се Влада неће задуживати, осим за капитални буџет, те да ће се стварати стабилне финансије.

-Нема истрчавања, неодговорних понашања, а ми ћемо полако радити да остваримо очекивања, казао је он.

Јакшић Стојановић: Још један састанак са просвјетарима након финансијске анализе

Министарка просвјете Анђела Јакшић Стојановић казала је да је Влада понудила минимум 15 одсто нето повећање плата просвјетарима од краја трећег квартала. Формирана је радна група која се бави Гранским колективним уговором.

-Сад се ради финансијска анализа. У току наредне недјеље знаћемо како се то одражава на наше финансије. Након тога ће бити организован састанак на ком ћемо видјети на чему смо, казала је она.

Извор:РТЦГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here