„Риза“ уручила награде најбољима на литерарном конкурсу

Удружења жена Риза синоћ је у Бијелој додијелио награде најуспјешнијима на литерарном конкурсу, који ова организација традиционално расписује.

„Риза” постоји да би одржала традицију и учинили удружење препознатљивим не само у Херцег Новом, већ и шире,  рекла је Слађана Вучићевић.

-„Ризине“ чланице већ 17 година „плету“ танане прозне приче и пјесме заједно са ученицима основних школа из Бијеле, Зеленике и Херцег Новог. То све заједно са ученицима и професорима колико је то у нашој моћи јер смисао живота и јесте у култури  и чувању традиције и наших вјековних предања, казала је Вучићевић.

Прву награду на конкурсу освојио је Вук Андрић узорни спортиста и талентовани литера ученик VI разреда ОШ „Дашо Павичић”. Ментор је наставница Сандра Сеферовић. Друга награда припала је Весни Вучуровић, ученици VI разреда ОШ „Илија Кишић“. Ментор наставница Рајана Врбњак. Трећу награду дијеле Марија Шаровић и Алекса Радуловић, ученици VII разред Основне школе “Илија Кишић”. Ментор наставница Тамара Комар. Похваљен је рад Анђеле Поповић ученице IX разреда Основне школе „Орјенски батаљон“ Бијела.

Пјесникиња и предсједница жирија Гордана Сарић казала је да је обишла свијет, упознала бројна друштва али овакве слоге, рада и ентузијазма није видјела.

-Знам да сте понос града, понос наше Црне Горе. О томе свједоче ваша бројна признања међу којима је и награда града Херцег Новог. Одушевили су ме сви радови а посебно рад првонаграђеног Вука Андрића. Свима честитам и желим нове успјехе, рекла је Сарић.

Прочитани су и сви нагрени радови и уручене захвалнице поводом доприноса Удружења жена „Риза“ за 80 година постојања.

На свечаности је саопштено да ће „Риза“ поводом краја школске године додијелити награде лучоношама из ОШ „Орјенски батаљон“ Ани Злоковић и Ивану Мишевићу и најбољем ђаку штићенику дјечијег дома “Младост“ Џаферу Хоту ученику VIII разреда ОШ „Орјенски  батаљон“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here