Резултат ликовне колоније „Херцег – Нови – Сад“ чак 50 слика

Изложба радова насталих у оквиру колоније Херцег- Нови- Сад у којој је ове године радило 18 сликара из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, отворена је синоћ у конгресној сали хотела Талија, некада Војводина.

Учеснике и публику поздравио је Мирсад Авдић из новосадског Културног центра који организује ово стваралачко сусретање.

– Бока и Јадран дају Црној Гори један бисер, неку посебну енергију и посебну инспирацију зато умјетници који долазе овдје имају исту фину енергију и прилику да стварају овако фина дјела, рекао је Авдић и представио 18 учесника овогодишње колоније.

Изложбу је кратком али срдачном поруком отворила селекторка Гордана Авдић.

– Јако је лијепо видјети вас у оволиком броју а још је љепше видјети сва ова дјела која су умјетници стварали ове године од 1. октобра у колонији која је организована једанаести пут, рекла је селекторка.

Према њеним ријечима у колонији је настало педесет нових радова што је изузетан резултат и добар културни аргумент за наставак сарадње. Гордана Авдић информисала је да је  са управом хотела „Талија“ договорено  да колонија буде настављена и наредних година, у истом термину и да „умјетници стварају нека лијепа дјела и остављају их за неку нашу заједничку будућност.“

Учесници колоније презадовољни су кажу условима које су имали за боравак и рад у хотелу „Талија“, добром атмосфером која је владала међу њима и оствареном сарадњом, а посебно доприносом који су дали све значајнијем фундусу умјетничких дјела која су током 11 година настала у овој колонији.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here