Реконструкција шеталишта обухватиће и замјену ограде

На неколико локација на Шеталишту Пет Даница оштећена је ограда а најкритичније је код хотела Плажа, гдје су кородирали носачи ограде па постоји опасност од њеног урушавања али и евентуалног повређивања пролазника.

Санација тог дјела ограде планирана је у оквиру реконструкције Шеталишта од Мељина до хотела Плажа,  а како нам је рекла руководилац Службе за уређење и изградњу у ЈП Морско добро, Сандра Шкатарић у току је потписивање уговора за тај, 1.500 000 еура вриједан посао.

-У том пројекту је планирана и замијена дијела ограде, сходно издатим урбанистичко-техничким условима, а све у сагласности са пројектом који је израдила Агенција за изградњу Херцег Новог, казала је она.

 

Шкатарић објашњава да је у току и јавни позив за избор надзора радова те да би  након обављене процедуре врло брзо могла почети реконструкција шеталишта.

Наводи и да је овогодишњим финансијским планом Морског добра обухваћена санација комплетне ограде на шеталишту у Херцег Новом.

-У финансијском плану за 2024. годину је планирана реконструкција ограде за Општину Херцег Нови. Након усвајања плана од стране Владе Црне Горе свакако ће се приступити расписивању тендера за извођење радова, на терену. Ограда ће бити санирана од Хотела Хунгест до тунела, код кафића Армено и код Шквера имамо одређене позиције предвиђене за тренутну санацију ограде, казала је Шкатарић.

Из херцегновске Службе за инспекцијске послове потврдили су да је Морском добру прослијеђен налог да у најкраћем року замјени ограду на дијелу шеталишта од Мељина до Хотела Плажа.

 

 

2 COMMENTS

 1. Cijeli dan duž rivijere, posebno Denovicima, divlji prevoznici odlažu iskopa zemlje i otpad na divljim deponijama u zaleđu…prave ekološke crne rupe, uništavaju lok.puteve…cak odlažu i u blizini Crkve.
  Nikoga nije briga, ni komunalne ni saobracajnu policiju…džabe prijavljeno iako je sve na mrežama!

 2. „Шкатарић објашњава да је у току и јавни позив за избор надзора радова те да би након обављене процедуре врло брзо могла почети реконструкција шеталишта.“
  Da li je bilo nadzora kada se ze vrijeme pandemije zamijenila ograda Šetališta od Vojničkih banja do plaže Žalo?
  Početkom juna 2023. sam primijetio da je nova ograda Šetališta na sektoru od Vojničkih banja pa sve do plaže Žalo nepropisno pričvrščena.
  Na tom sektoru izbrojao sam 246 učvrščenih stubova-nosača ograde. Stubovi su pričvrščeni kvadratnom pločicom sa po četiri šarafa, četiri podloške i četiri matrice.
  Svih 984 šarafa, podloške i matrice su već zarđali! SVI SREDA!
  Očito je da je neko primjetio tu grešku, pa su ostale ograde u pravcu do Tople propisno učvrščene inox-čelikom!
  Da li je u planu da se prethodna greška ispravi? To neće biti mali posao. Ili se čeka da šarafi držači posve istrule pa opet neko padne zajedno sa ogradom u kamenjar i unesreći se?
  Hvala na objavljivanju.
  Đorđe Matković Minhen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here