Редовна сједница локалног парламента у сриједу 1. новембра

Предсједник Скупштине Општине Херцег Нови, Иван Отовић заказао је 16. редовну сједницу локалног парламента за сриједу, 1. новембар, у 10 сати.

Дневним редом су предвиђене 22 тачке, међу којима су посебно интересантне ребаланс буџета Општине, као и пренос права оперативног управљања постројењем за прераду отпадних вода у Мељинама, казао је Отовић.

-Треба да усвоијимо рекордни ребаланс, који је првобитним планом износио око 21 милион 700 хиљада еура. Ребалансом је утврђен износ од 24.600.000 и то је велики успјех Општине Херцег Нови. Повећана је наплата пореза на непокретност и још неке ставке су увећане, инфомисао је Отовић.

Одборници ће се изјаснити и о завршном рачуну Општине Херцег нови за претходну годину, као и о више одлука о изградњи и постављању објеката од општег интереса, док посебно интересовање изазива тачка која се односи на Постројење за прераду отпадних вода у Мељинама.

-То је Предлог Одлуке стављање ван снаге Одлуку из 2016. године, којом би се пренијело право оперативног управљања постројења за прераду отпадних вода са предузећа Водовод и канализација на Друштво за изградњу канализационе инфраструктуре. Стављањем ван снаге те Одлуке из 2016. Друштво би оперативно управљало Постројењем за разлику од садашње ситуације када Водовод управља постројењем, које није у потпуности завршено. Тиме би уклонили неке правне препреке и омогућили Друштву да у пуном капацитету управља Постројењем, објаснио је Отовић.

Почетак 16. редовног засједања локалног парламента планиран је за сриједу, 1. новембра у 10 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here