Расписан тендер за реконструкцију крова школе у Бијелој

Основна школа „Орјенски батаљон” расписала је тендер за адаптацију крова и замјену столарије на старом дијелу школе и холу који спаја двије зграде. Пројекат вриједности 145 хиљада еура финансираће Министарство просвјете, науке и иновација.

Директорица Наташа Франић објашњава да ће адаптацијом крова ријешити проблем прокишњавања старог дијела школе и ученицима обезбједити адекватне услове за боравак.

Наташа Франић, директорица ОШ „Орјенски батаљон”

– Планирамо да реновирамо цијели кров на том старом дијелу школе и дио фасадне столарије, који спаја стари и нови дио зграде. Министарство просвјете, науке и иновација ће покривати трошкове. Чекамо да се заврши тендер, да се изабере најбољи понуђач и надамо се да ћемо врло брзо почети са радовима и реконструкцијом – наводи она.

Отварање понуда планирано је 25. марта, а Франић очекује да, уколико буде изабран извођач, радови почну крајем школске године.

– Када почну радови, морамо обуставити наставу и том дијелу школе. Морамо осигурати тај дио, да буде безбједан за боравак дјеце, видјећемо кад почне лијепо вријеме. Потребни су љепши дани, с обзиром да радимо кров. Надам се да ће се административни послови завршити док краја наставе и да ћемо до тада почети да радимо – прича Франић.

Како подсјећа, кров на старој згради направљен је још 50-их година прошлог вијека, а од тада ништа није реновирано.

– Само је кров поправљан послије сваког јачег вјетра, јер се подигне дио кровног покривача и долази до прокишњавања у учионицама које се налазе у том дијелу зграде. Нама су у том старом дијелу школе, како га ми називамо, кабинети хемије, физике, информатике и котлара. Значи, доста вриједан дио школе – казала је Франић.

Након реконструкције крова, у плану је уређење фасаде и замијена врата и прозора елоксираном браваријом, како би објекат школе био енергетски ефикаснији, чиме ће школа направити и уштеду.

Франић је захвалила Савјету родитеља, који је уочи 8. марта организовао лутрију за прикупљање одређених средства која ће бити усмјерена на уређења свлачионица у фискултурној сали.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here