Рајак оптужује бивше колеге за фалсификовање потписа

Двадесетак бивших радника Вектра Боке окупљених у истоименом невладином удружењу одржали су данас испред хотела Игало још један протест како би, како су поручили, по ко зна који пут исказали незадовољство због неисплаћивања њихових потраживања стечених у перидоу док су били у радном односу.

Предсједник НВО „Бивши радници Вектра Боке“ Ђорђе Рајак казао је да се боре и против организованог криминала који их је довео на улицу. Он је истакао да се окупљени радници боре и против продаје хотела Игало и да је бивши предсједник синдиката фалсификовао потписе којим траже дјелимично укидање привремене мјере забране продаје имовине Вектра Боке.

Ђорђе Рајак, предсједник НВО Бивши радници Вектра Боке

– Видите напуштену земљу која је наводно извршном исправом доведена до извршења. Ми сумњамо у ту исправу и имамо право да сумњамо. Ми смо на почетку били сагласни да се хотел Игало прода али да се првенствено исплате отпремнине. Што се тиче садашњег скупљања потписа, упозоравамо их и јавно кажемо да је половина од 80, фалсификат. Има човјек који на жалост није међу живима, који је био организатор ове НВО, а потпис му је на списку, казао је Рајак.

Он каже да је неистина да су на суду изгубљене отпремнине и истиче  да су још раније поднијели тужбе у циљу њихове наплате. У прилог томе наводи и чињеницу да је рочиште у херцегновском Основном суду заказано за крај децембра.

– Сто посто смо сигурни, ако се испоштује закон, ако не буде радњи испод жита, да суд мора да нам додијели отпремнине. Признала их је и држава и Влада и Брковић али је касније хтио да нас превари. За то је крив секретар друштва као и бивши самозвани предсјендик синдиката, рекао је Рајак.

Предсједник НВО „Бивши радници Вектра Боке“ Ђорђе Рајак  очекује да ће 1. децембра Привредни суд  донијети одлуку о увођењу стечаја јер ће кроз нови план реорганизације, како тврди, наплатити сва преостала потраживања укључујући и отпремнине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here