Продужена постсезона, хотелијери очекују добру попуњеност до краја године

Скоро је средина октобра, а хотели у нашем граду биљеже одличну попуњест чиме је, по оцјенима хотелијера, продужена туристичка сезона.

Неочекивано топло вријеме у овом периоду године и гости са нових тржишта разлог су значајно боље посјете у хотелима и током октобра. У хотелу „Талија“ попуњено је око 70 одсто капацитета, док су у хотелу „АЦД“ сви аранжмани распродати до краја мјесеца.

Маркетинг менаџер у хотелу „АЦД“ Мира Чекеревац каже да су изузетно задовољни попуњеношћу  капацитета, који су распродати до краја октобра.

-Током сезоне смо биљежили јако високу попуњеност, која се кретала од 98 до 100 %. Оно што нас посебно радује је што се период постсезоне продужио, на руку нам иде и лијепо вријеме и сама наша интерна добра организација. Хотелски капацитети ће бити распродати све до краја октобра. Гости који тренутно бораве у хотелу су из земаља западне Европе: Велике Британије, Њемачке, Аустрије, Холандије, Белгије, нешто из Литваније, Летоније, Естоније и тај тренд се наставља све до краја октобра.

Задовољна је и шефица рецепције хотела „Талиа“ Биљана Јанковић. 

-Овај дио страних гостију који нам сад долази је нешто ново. Имали смо већ један период крајем септембра, те групе су биле задовољне, тако да нам сад долазе нови гости, и цијели октобар ће бити заиста попуњен, што је прилично добро.

Заједничка је оцјена да је овај период заправо наставак успјешне љетне сезоне која је по одређеним параметрима била боља од рекордне 2019.

-Што се тиче финансијских показатеља, о томе ћемо моћи да говоримо крајем године, али смо у доброј мјери стигли и престигли 2019. годину. Неће то бити нека значајна разлика, али је у сваком случају нешто боља, тако исто и попуњеност капацитета, каже Чекеревац.

-Било је боље за неких 30 процената, што је заиста добро, сви смо колективно задовољни тиме и надамо се да ће тако да остане, а можда и да идемо за љествицу изнад тога, поручује Јанковић.

Значајно интересовање за одмор у Херцег Новом и најаве које стижу за наредни период, кажу хотелијери, обећавају и добру попуњеност до краја године.

-За нама је љетни период у коме се „точак завртио“, тако да смо и више него спремни, а током цијелог октобра очекујемо групе страних туриста. Љето је можда било више окренуто нашим гостима, али овај период је за стране туристе. Ту су Њемци, Холанђани, Кореанци, Французи, Енглези, Норвежани, наводи Јанковић.

-Посебно нас радује што смо већ продужили уговоре за наредну сезону и резервације су почеле полако да пристижу. Надамо се да се неће десити ништа што би могло да поремети тај дио, а најаве су исто из земаља западне Европе. До краја ове пословне године, иако хотел „АЦД“ неће имати организован дочек, очекујемо да ћемо бити добро попуњени као и прошле године. То буду гости углавном из земаља окружења – из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије, а након тога већ иду припреме за Празник мимозе и предсезону, поручује Чекеревац.

Премда је до краја године преостало више од два мјесеца, у овим хотелима већ припремају и аранжмане за новогодишње празнике, као и за Празник Мимозе, за које, кажу, влада велико интересовање.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here