ПРЕД ЖРЕБ ЗА МУНДИЈАЛ ЦРНА ГОРА У ДРУГОМ ШЕШИРУ

Foto: www.fina.org

Ватерполо репрезентација Црне Горе носилац је групе селекција које се налазе у другом шеширу пред жреб за Свјетско првенство које ће бити организовано у Будимпешти, 12. априла. ФИНА је објавила да су поред репрезантације Црне Горе, у другом шеширу репрезентације Хрватске, САД и Канаде. Свјетско првенство ће бити одржано у главном главном граду Мађарске од 18. јуна до 3. јула.

У првом шеширу су репрезентације Србије, Мађарске, Шпаније и Грчке. У трећем су Италија, Бразил, Аустралија и Русија, која за сада није елиминисана за шампионата планете, док се у четвртом шеширу налазе Казакстан, Јапан, Њемачка и Јужна Африка.

Поред Свјетског првенства ове године најбоље репрезентације очекују такмичења у Свјетској лиги и Европско првенство, крајем августа и почетком септембра у Сплиту.

Пласман на финални турнир Свјетске лиге, већ су обезбиједиле селекције САД, Аустралије, Канаде и Бразила, а чекају се четири селекције из Европе. У конкуренцији су Црна Гора, Мађарска, Србија, Италија, Хрватска, Грчка, а дилема је – Француска, Шпанија или Њемачка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here