Позив на трећу бесплатну радионицу за младе у култури

Из Друштва за културни развој „Бауо“ позивају младе који се баве културом или су заинтересовани за културу, а долазе из Будве, Котора и Херцег Новог на трећу бесплатну дводневну обуку у Будви, коју организују идућег викенда.

Радионица „Пријављивање на конкурсе министарстава“ биће посвећена стицању конкретних знања и вјештина младих у вези са писањем пројектних пријава за различите конкурсе министарстава.

-Главни фокус обуке је да понуди корисне информације, вјештине и стратегије за ефикасно аплицирање на разне конкурсе Министарства за културу, али и других министарстава. Учесници ће научити како да стратешки мисле, планирају и пишу пројектну пријаву (апликацију) која ће привући пажњу донатора и повећати шансе за све који желе да се боље припреме за конкурсе министарстава и остваре подршку за своје пројекте. Кроз детаљно упознавање с актуелним годишњим конкурсима за институције, организације, појединце и остале субјекте, стећи ће компетенције неопходне за успјешно аплицирање за финансијска средства, наводе из НВО Друштва за културни развој „Бауо“.

Обуку коју организују 18. и 19. новембра, од 10:00 до 18:00 сати у Омладинском клубу Будва, у ТQ Плази, водиће Милош Марковић, спец. спољне политике, предавач и тренер са вишегодишњим искуством у цивилном сектору и сарадњи на домаћим и међународним пројектима, извршни директор НВО “Активна зона” са Цетиња.

Бесплатне дводневне обуке дио су пројекта „Znanje је Cooltura! Повећање стручних компетенција младих у култури“, подржаног у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD 2). ReLOaD 2 финансира Европска унија, а спроводи UNDP у партнерству са четрнаест локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Будва, Котор и Херцег Нови, које су подржале овај пројекат, чинећи кластер „Coastal Mates“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here