ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МАРИЋА И ДЕЛИЋА

Илустрација

Виши суд потврдио је оптужницу против Зорана Марића и Радомира Делића, оптужених за тешко убиство канадске држављанке Љиљане Симић почетком септембра прошле године, када су заједно дошли из Херцег Новог до стамбене зграде у насељу Доброта у Котору гдје је становала Симић.

Како преноси Победа, Марић и Делић се терете да су на подмукао начин из користољубља починили тешко убиство. Оптужени Делић је на саслушању пред тужиоцем тврдио да се осјећа кривим због убиства јер је био на лицу мјеста.

Он је испричао да му је Марић нудио новац, а да га заузврат не пријави властима. Марић током истраге није саслушаван јер је по потјерници Вишег суда у Подгорици ухапшен у Босни и Херцеговини, гдје се против њега води кривични поступак због недозвољене производње и промета оружја и експлозивних материја.

Љиљана Симић је нестала 6. септембра када је из Котора, гдје је живјела посљедњих шест мјесеци, кренула у Канаду у којој је проводила остатак године. Њен нестанак пријавила је пријатељица која је Симић требала да вози на аеродром у Дубровник.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here