Почео са радом Женски боћарски клуб Мељине

Свечано је било данас на зоговима шампиона боћарског клуба Мељине. У циљу презентације женског боћања и оснивања екипе за даме представљена је екипа која  ће се такмичити заједно са мушкарцима у Другој боћарској лиги Црне Горе, која стартује 17. маја

Предсједник клуба Ранко Бојановић и његови сарадници окупили су групу дама  које су одлучиле да као новим тим потврде досадашње резултате у другим клубовима и   да помогну оним млађим да израсту у добре играче.

Репрезентативка Анђелка Крстовић, капитен новог тима, стигла је у Мељине из екипе Брђанин из Тивта, једине женске која се такмичила са мушкарцима.

Анђелка Крстовић

– Прихватила сам заједно са колегиницом Дијаном Синдик да постанемо чланови његове екипе. Мислим да ће у раду који је пред нама користити репрезентативно искуство. Радићемо са селектором Зораном Вучетићем и Рајком Бојановићем, а после повратка са Свјетског првенства у Француској од 7. до 11. маја, настaвићемо рад до старта националног шампионата, чији је почетак заказан за 17 мај. Позивам све цуре које воле боћање да нас посјете на зоговима у Мељинама и да се опробају у овом лијепом спорту – рекла је за наш портал Анђелка Крстовић.

Како је истакао предсједник клуба Ранко Бојановић, циљ и жеља у овом спорту су му да боћање напредује, како у Мељинама и Херцег Новом, тако и у Црној Гору.

Ранко Бојановић, предсједник БК Мељине

– Окупили смо групу дама које играју и воле боћање. Заједно са осталим  члановима управе клуба и уз помоћ људи из Савеза жеља ми је да формирамо и женску лигу. Знам биће тешкоћа али вјерујем у овај пројекат – поручио је Бојановић.

На првом званичном тренингу дресу Мељина биле су: Анђелка Крстовић, Дијана Синдик, Олга Вучетић, Бојана Марковић, Лидија Ђуричић, Александра Лазић, Радмила Цвијетић, Грацијела Нетзмеска, Николина Орландић, Ана Елказ и најмлађа деветогодишња Ксенија Бојановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here