Омиљена фешта од мимозе, рибе и вина у суботу, 17. фебруара

Најмасовнија пучка свечаност Празника мимозе – фешта од мимозе, рибе и вина, биће одржана у суботу, 17. фебруара од 9.00 часова дуж херцегновске ривијере, од Кумбора до Баошића.

Планирано је да поворка мажоретки, тромбоњера, Градске музике Херцег Нови и Мјесне музике Ђеновић почине наступ мало послије 9.00 часова пред МЗ Кумбор, а наставак дефилеа биће организован од 9:45 кроз Портонови. Свечана поворка проћи ће шеталиштем до Ђеновића гдје стижу око 10.30, а око 12.00 часова треба их очекивати у Баошићима. У сваком мјесту посјетио це очекује забава и послужење.

Према најавама организатора спремно је 1 500 кг сардела које ће домаћице спремати на чак 12 ватри, а припремљене су и довољне количине пива и вина. Кловнови ће се постарати да сваки посјетилац добије гранчицу мимозе, а за ову прилику припремљено је више стотина килограма жутог цвијета.

У Ђеновићу посебан репертоар спрема бенд Трио маре од 10.00 часова. Пред Домом културе у Баошићима одличну забаву обећава клапа Стари капетан од 10.00 часова, а од 12.00 на сцену ступа Трио гушти.

Организатори 55. Празника мимозе су Општина Херцег Нови, ЈУК Херцег Фест и Туристичка организација Херцег Нови, а пријатељи феште Требјеса и Плантаже.

Комплетан програм погледајте на празникмимозе.ме, фб профиле Празник Мимозе Херцег Нови и на инстаграм профилу празникмимозе.ме.

Вријеме је за фешту и „За све гуште”! Добро дошли на 55. Празник мимозе!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here