Одржано 23. Књижевно такмичарско вече за ствараоце до 18 година

Фото: Општина ХН и ИКА -Интернационална културна асоцијација

У Великој сали Скупштине општине синоћ је одржано 23. Књижевно такмичарско вече у оквиру манифестације „Афирмишимо младе књижевне ствараоце до 18 година из Херцег Новог“.

Овај програм је организован у сарадњи Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови (Култура и млади Општина Херцег Нови) и ИКА – Интернационална културна асоцијација, поводом обиљежавања Дана ослобођења града.

Златна медаља за прво мјесто – поезија, узраст од 10 до 13 година, припала је Вуку Јаничићу, док је пехар за освојено прво мјесто – поезија, узраст од 14 до 18 година припао Ивани Томашевић.

Златну медаљу за најбољу причу, за ствараоце до 18 година, освојила је Милица Виторовић, сребрну Софија Вујичић, док је треће мјесто заузела Лизавета Кондратсиук.

У категорији од 14 до 18 година, сребрна медаља припала Анастасији Огневој за освојено друго мјесто – поезија, док је у категорији од 10 до 13 година друго мјесто заузела Кристина Томашевић. Поред награде за најбољу интерпетаторку, Михаела Биговић је освојила и бронзану медаљу за освојено треће мјесто – поезија, категорија од 10 до 13 година.

Програм – 23. Књижевно вече

Финалне вечери, које на којима ће се представити побједници из категорија поезије (од 10 до 13 година и од 14 до 18 година) и интерпретације из свих 25 општина, биће одржане током новембра у Цетињу, Бијелом Пољу и Тивту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here