Одржан концерт „Џез за дјецу“ – забавно едукативни музички час

Поводом обиљежавања Међународног дана џеза, данас је у пуној Дворани „Парк“ одржан концерт „Џез за дјецу“,  на којем је наступио Београдски џез бенд. У програму осмишљеном као забавно едукативни музички час дјеца су уживала.

Концерт је организовала НВО Џез беј, а предсједница Нада Караџић истиче да је идеја да дјеци посебан музички правац приближе на прави начин.

– Дјеца су учествовала у програму. Циљна група су дјеца предшколског и узраста  до шестог разреда. Са овог данашњег концерта отићи ће са неким новим знањем. Моја жеља је да овај пројекат наредних година буде уврштен у школски календар, јер је ријеч о едукативном програму и очекујем да га и Министарство културе подржи и да имамо овакве концерте и на сјеверу, казала је Караџић.

У саставу Београдског џез бенда су: Љиљана Сађил (наратор, џез вокал),Иван Радивојевић (труба), Иван Илић (тромбон), Александар Јаћимовић (саксофон), Милован Пауновић (пиано), Бранко Марковић (контрабас) и Милош Грбатинић (бубњеви).

Љињана Сађил истиче да у зависности од узраста дјеце прилагођавају програм

-Изненађујуће је колико дјеца лако прилазе овом жанру, подразумјева им се. Одрасли праве филозофију од џеза, код дјеце је то спонтано весело, дивно. Вјерујем да сијемо добро сјеме  и да ће неко од дјеце постати музичар.

Обиљежавање Међународног дана џеза подржали су : Секретаријат за културу и образовање, ЈУК Херцег фест и Радио телевизије Херцег Нови.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here