Одлично 13.мјесто за Миливоја Дукића на тест регати у Марсеју

ILCA 7 Mens World Championship 2024

Да ће најбољи једриличар „Југола Гракалића“ Миливој Дукић бити спреман за наступ на 33. Олимпијади показало је последње такмичење у Марсеју гдје је у тест регати  на којој је учествовало 37 једриличара, заузео одлично 13. мјесто ( пласман по регатама 8,11, 17, 19, 28 појединачно мјесто).

Дукић и селектор Илко Клакор остају у Марсеју до 13. јула где ће наставити да брусе форму са циљем да Дукић у конкуренцији 42 најбоља једриличара свијета стигне до ТОП 10, односно medal race regate.

Конкуренција за Олимпијску једриличарску регату биће  заиста паклена, а  за ову нашу тврдњу,  говори податак да се у првих десет налазе – Павлос Контидес (Кипар), Мет Верн (Аустралија), Том Сандерс (Нови Зеланд), Мартин Рамо (Естонија), Мајкл Бекет (Велика Британија), Сем Вили (Велика Британија), Зек Литлвуд (Нови Зеланд), Џонатан Ваднаи (Мађарска), Филип Бул (Њемачка), Филип Јурушић (Хрватска),Нико Нујок (Њемачка), Лоренцо Кијеварини (Италија), Ентони Макелај (Аустралија)…

Сви споменути једриличари као и наш Миливој Дукић су кадри да стигну до medal race регате, а самим тим и до медаље на Олимпијским играма. Поред добре форме Дукићи ће требати и мало среће.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here