Од 1. јула веће цијене трајектног превоза

Цијене услуга трајектног превоза на релацији Каменари-Лепетане, услијед општег раста цијена, који је нарочито изражен у посљедњих годину дана, биће повећане од 1. јула, најављују из ДОО Поморски саобраћај.

За пјешаке превоз остаје бесплатан, док ће бициклисти, као и до сада, плаћати један еуро.

Услуге трајектног превоза ће, у зависности од категорија возила, износити за мотоцикл 2,50 еура, мала путничка возила (аутомобили) путничка комби возила са 8+1 или мање сједишта, који су уз то једнаки или краћи од 5 метара – 5 еура, мала путничка возила (аутомобили) са приколицом и путничка комби возила са 8+1 или мање сједишта која су уз то дужа од 5 метара – 9,30 еура, теретна комби возила, путничка комби возила и минибусеви са више од 8+1 до и закључно са 22+1 сједишта и камиони носивости до 5 т – 10,50 еура, камион преко 5 т, комби (путнички  и теретни) са приколицом, камион до 5 т са приколицом – 14,50€, аутобуси – 17,50€, шлепери и приколичари, аутобуси са приколицом – 25,50€ и за специјална возила са габаритима ван стандарда 29,00 еура.

Како наводе у саопштењу, цијене ће бити кориговане у односу на актуелни цјеновник, који је у примјени од априла 2012. године, односно за мала путничка возила од јануара 2013. године.

Из компаније објашњавају да су улагали напоре да до неминовне промјене цијена не дође ове године, најновије поскупљење горива, уз константан раст других трошкова пословања, довели су до тога да је дуго одлагано поскупљење цијена трајектног превоза постало неизбјежно, у циљу очувања стабилности пословања и квалитета услуга.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here