НОРВЕШКА АВИОКОМПАНИЈА НАЈАВИЛА ЛЕТОВЕ  ДО ТИВТА    

Норвешка нискобуџетна  авиокомпанија Норвегиан (Norwegian) планира да покрене летове из Хелсинкија и Осла до Тивта.

Kако преноси Авиопортал.ме (Avioportal.me Norwegian) Норвегиан ће линију између Осла и Тивта одржавати од 17. јуна до 12. августа, летовима сваког уторка и петка. Најјефтинија карта из правца Тивта је око 60 евра док је у правцу Осло-Тиват око 280 еура, а лет на овој релацији траје 3 сата 20 минута.

Што се тиче лета на линији Хелсинки – Тиват,ова авиокомпаније ће сваке сриједе летјети од 4. маја до 26. октобра. Најниже цијене карата на овој линији су око 62 евра за један правац, а трајање лета износи 3 сата и 15 минута.

Kарактеристично за ову авиокомпанију је да је крајем 2020. године, након неколико година тешке борбе за опстанак, проглашен банкрот. Kап која је прелила чашу је био губитак од 2,6 милијарди долара. Ипак, кредитори су одобрили реструктуирање, пресјекло се гдје је морало бити пресјечено одавно и компанија је опет стала на ноге.

Флота је формирана искључиво од авиона типа Боинг 737-800, а бизнис план ове норвешке low cost компаније је да покрива тржиште свог региона, а током љетних мјесеци уради најбоље што може летовима из ових Скандинавских земаља до топлих мора.

фото:  Avioportal.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here