На шаховском Купу Црне Горе екипа “Херцег Новог” са домаћим снагама


Шахисти “Херцег Новог 1949” од данас до сриједе, 12. јула, учествују на екипном Купу Црне Горе на Цетињу.

За ово, по рејтингу друго такмичење на националном нивоу, пријавило се 14 екипа. Поред Новљана то су: ”Будућност” (Подгорица), ”Електропривреда” (Никшић), “Мимоза” (Тиват), ”Црногорац један”, ”Црногорац два” (Цетиње), “Рокада”, ”Просвјета”, “7. Октобар”, „Дама“, ”Омладинац – Будућност”(сви из Подгорице), „Зора“(Спуж), „Румија 1998“ (Бар) и ”Гамбит” (Беране).

Осим велемајстора Драгише Благојевића, у екипи “Херцег Новог”, коју као капитен предводи ФМ Миомир Савић, нема осталих велемајстора који су у мају у Игалу играли за “Херцег Нови 1949”. Послије овакве одлуке Новљани очигледно немају већих такмичарских амбиција, попут оних у мајској Премјер лиги када је у Игалу освојено четврто мјесто што се у клубу са свим велемајсторским именима сматрало неуспјехом.

Секретар и такмичар клуба Милош Бубања је за РТХН казао да су одлучили да на овогодишњем Купу учествују са домаћим снагама.

-Пошто у Премијер лиги нисмо испунили очекивања, услиједио је овакав рез, али и због финасија нећемо играти са најјачим могућим саставом. Велемајстор Драгиша Благојевић је као своју моралну обавезу узео је да нам помогне и да на турниру игра без хонорара.

Пушара је најавио састав екипе “Херцег Нови 1949” на Купу на Цетињу.

-То су ВМ Драгиша Благојевић, ФМ Армин Мушовић, ФМ Миомир Савић, МК Милош Бубања и МК Машан Бубања. Главни фаворит турнир је екипа “Електоривреде”. За медаљу ће се борити “Црногорац” који је био шампион Црне Горе у Игалу, “Будућност” и “Мимоза”.На нама је да провјеримо колика је могућност домаћих снага, закључио је Бубања.

Прво коло, од планираних пет, игра се данас од 16:00 сати. Мечеви другог кола почињу сутра у 9:30, а преостала три кола играју се у послеподневном термину у понедељак, уторак и сриједу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here