На 12. Меморијалном шаховском турниру „Обрад Манојловић“ 65 учесника

У склопу спортских програма поводом обиљежавања Дана града, данас се у хотелу „Плеј“ у Игалу одржава 12. Меморијални шаховски турнир „Обрад Манојловић“ на којем учествује 65 играча различитих узрасних категорија из Бјелорусије, Русије, Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Организатор турнира, који се игра у 13 кола је Шах клуб Херцег Нови 1949, а покровитељ Општина Херцег Нови.

Спортски догађај попут овог доказ је да шах живи у Херцег Новом, казао је предсједник ШК Херцег Нови 1949 Стеван Лепетић и истакао да им је највеће задовољство што је шах заинтересовао младе, као учеснике турнира али и полазнике школе шаха.

-Поштујући традицију, школа шаха нашег клуба носи име „Обрад Манојловић“. Данашњи турнир, 12. по реду, прераста у традицију и то нас радује. Биле су двије године паузе у одржавању због неразумијевања, али сада захваљујући подршци Општине и разумијевању предсједника Катића, турнир се опет редовно одржава, има тенденцију раста и све веће успјешности из године у годину, казао је Лепетић.

Турнир потпуно заслужено носи име нашег суграђанина и шаховске легенде Обрада Манојловића, казао је приликом отварања турнира предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

-У данима када прослављамо Дан ослобођења Херцег Новог, приређује се и турнир у шаху који је за све нас значајан јер се сјећамо човјека који је цијели живот посветио шаху. Овај турнир потпуно заслужено носи његово име и представља својеврстан омаж шаховском великану какав је био Обрад Манојловић. Драго ми је да се играње шаха наставља у Херцег Новом и кроз овај турнир, али и онај који се организује у оквиру Празника мимозе у знак сјећања на Ђока Коњевића, такође човјека који је дао посебан допринос развоју шаха у нашем граду, казао је Катић и учесницима пожелио успјех на такмичењу.

Шаховска игра је величанствена и има исте одлике којима тежи сваки човјек- праведност, поштење, разиграност, маштовитост, рационалност, амбициозност, казао је предсједник Скупштине Шаховског савеза Црне Горе, Драган Попадић, исказавши задовољство што су љепоту ове игре препознали учесници данашњег турнира у Игалу, као и Општина Херцег Нови која пружа подршку развоју спорта, не само финансијску већ и логистичку.

-Велика пажња посвећена је и ШК Херцег Нови који је једно вријеме таворио, али доласком млађе екипе на челу са Лепетићем и Бубањом, добио је нови замах који су препознали у граду и добили смо изузетно јак шаховски колектив, један од најјачих у Црној Гори. То није баш лако јер у Црној Гори постоје три лиге што је ријеткост за бројне друге спортове. Драго нам је да Херцег Нови напредује, имаће жестоке конкуренте, али само за таблом и од нас комшија из Тивта, казао је Попадић и у знак захвалности за одличну сарадњу коју Шаховски савез ЦГ има са Општином Херцег Нови уручио захвалницу предсједнику Катићу.

У име породице Манојловић захвалио се Обрадов син, Шпиро истакавши да му је срце пуно када види колико је учесника подржало турнир у част његовом оцу, а потом уручио захвалнице предсједнику Општине Катићу, предсједнику Скупштине ШСЦГ Попадићу, предсједнику ШК Херцег Нови Лепетићу, секретару клуба и директору турнира Милошу Бубањи.

Свечаном отварању турнира присуствовао је и секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу, Митар Кисјелица.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here