Млађе пионирке Приморја пете у Паризу

Млађе пионирке кошаркашког клуба Приморја ( играчице рођене 2011 и 2012 године) од 4. до 7. јануара биле су учеснице међународног турнира  који  је  одржан  у Паризу. На турниру је учествовало 12 екипа подељених у четири групе и освојили пето мјесто у генералном пласману.

Дјевојке тренера Синише Самца и Клаудуије Баћовић у прве двије утакмице на турниру  играли са екипама из Француске. У првој утакмици су поражене од екипе Seine Saint  Dnis 47:35, а у другој од Val de Marne 51:37.

Екипе из Црне Горе, Србије, Мађарске , Пољске и Либана дошле су у Париз у  истом годишту док су француске екипе играле са старијим играчицама саопштавају из ЖКК Приморје.

У наставку турнира кошаркашице Приморја  побиједиле су француску екипу Val D  Oise 95  39:37. У  следећој утакмицу поражене су од репрезентације  Мађарске 42:36. Јуче последњег дана  у утакмици за  пето мјесто побиједили су француску екипу Ермонт 38:31 .

На турниру у Паризу за “Приморје” пето мјесто су освојиле су: капитен Петра Сучевић, Симеона Спаић, Ена Башлин, Сара Прлаиновић, Анђела Јанчић, Марија Косић, Јована Рикало, Доротеа Шумар, Тамара Томашевић и Нађа Савковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here