Метео аларм на снази данас и сутра

На основу извјештаја  Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе (ЗХМС), Директорат за заштиту и спашавање МУП-а послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спашавања и указао на потребу  подизања оперативне спремности.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова, према информацијама Завода, данас се очекује пространи и дубоки висински циклон са центром изнад Сјеверног мора, који условљава јако југозападно струјање, те се очекује претежно облачно вријеме, повремено киша, мјестимично пљускови и грмљавина. Интензивније падавине могуће су од средине дана, нарочито у јужним предјелима, а локално умјерене до обилне количине кише и краткотрајне временске непогоде.

Интензивне падавине се очекују у другом дијелу дана и током ноћи, као и у сутра у првом дијелу дана. Вјетар ће бити повремено умјерен до јак, на ударе веома јак, јужних смјерова, а море умјерено таласасто до јаче таласасто.

Као посљедица обилне кише локално су могући  краткотрајни проблеми са обилном количином воде, такозвани флешфлуд (flashflood) ефекти, посебно у урбаним срединама, на бујичним токовима и дуж саобраћајница које пресијецају планинске косине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here