ЛУЧИЋ: ОВОГ МЈЕСЕЦА ПРЕЛИМИНАРНА СТУДИЈА ЗА ЗАОБИЛАЗНИЦУ И ПОДВОДНИ ТУНЕЛ

Прелиминарне студије о изводљивости изградње заобилазнице око Херцег Новог, али и подводног тунела између Зеленика и Луштице, почеће током овог мјесеца, казао је за РТХН Боро Лучић, в.д. директора Управе јавних радова. Израда пројекта коштаће пола милиона, а радови преко 20 милиона еура.

Заобилазница је пројекат о којем се дуго прича, а за који ће сада и бити предузети конкретни кораци, казао је Лучић. Траса је планирана од граничног прелаза до Зеленике.

-Транзитни дио саобраћаја би био измјештен од граничног прелаза преко Сушћепана и Ратишевине до Зеленике гдје бисмо, надамо се да ћемо успјети, у договору са државом, градили тунел односно подводни мост до Луштице. Колико сам упознат из Општине Херцег Нови, у јануару ће доћи представници реномиране фирме из Холандије која ће почети прелиминарне студије. На овај начин урадило би се свеобухватно рјешење када је саобраћај у питању, казао је Лучић.

Пројектовање заобилазнице коштаће пола милиона еура, њена изградња преко 20 милиона, али је значај вишеструк, објашњава Лучић.

-Са ове стране имамо заобилазницу и подводни мост, а на Луштици нови пут који би се спојио од Пристана до Роса, па ћемо на тај начин спојити двије обале, саобраћајно повезати Луштицу са овим дијелом општине али и растеретити саобраћај у Херцег Новом. На овај начин бисмо постигли више циљева, казао је Лучић.

Истиче да је капиталним буџетом државе планирана и изградња пута од Роса до комплекса Луштица беј као и изградња водоводне мреже која ће, поред дијелова гдје су ризорти, покрити и сва села.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here