Лоше вријеме успорило динамику радова на дионици пута од школе на Савини до Мељина

Радови на Савини

Саобраћај отежано функционише раскопаном Улицом Браће Гракалић до кружног тока у Мељинама, а вјетар и обилна киша додатно оптерећују пролаз возила фреквентном саобраћајницом.

Дионица је обезбјеђена саобраћајном сигнализацијом и да није киша посао би брже био завршен, оцијенио је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић:

Василије Сеферовић

-Испред Секретаријата смо дали обавјештење о измјени режима саобраћаја на тој дионици са двосмјерног на једносмјерни. Морамо да будемо стрпљиви, јер се то ради једном за дужи период. Важна дионица пута је у јако лошем стању.

Локална самоуправа је ове године планирала је 1,9 милиона еура улагања у путну инфраструктуру на подручју Општине Херцег Нови, што није био случај посљедњих деценија, подсјетио је Сеферовић.

Сеферовић објашњава да не постоји могућност проширења дионице поред Болнице ка Мељинама, јер су зграде уз саму ивицу пута.

– То је тендер који је добила фирма Асфлат бетон градња. Надзор над извођењем радова обавља Агенција за изградњу и развој града. У свакодневној комуникацији смо са њима и покушавамо да ријешимо. Да нам дозвољавају временски услови то би било завршено за два дана. Морамо да се стрпимо, како би се радови што квалитетније извели, навео је Сеферовић.

Поред асфалтирања дионице од школе на Савини до магистрале биће изграђен тротоар и јавна расвјета:

– Урађен је дио тротоара пред сезону, од западне капије до улаза у Болницу Мељине. И тај дио тротоара није завршен. Направљена је бетонска плоча. Радови су настављени од централног улаза у Болницу Мељине до хотела Лазуре. Раде и дио тротоара са лијеве стране магистрале, од кружног тока до улаза у Ватрогасни дом, тако да ћемо имати комплетно ријешену инфраструктуру на том подручју, очекује Сеферовић.

Излаз из Улице Бокешких морнара, која је недавно асфалтирана до шеталишта

Сеферовић оцјењује да ће комплетном реконструкцијом пута, тротоара и јавне расвјете бити омогућен безбједнији саобраћај и олакшана комуникација пјешака на фреквентној дионици у Улици Браће Гракалић ка Мељинама.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here