ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ПРИЧЕ ИЗ БЛАТА – ИГАЛО 2021“ ПОЧЕТКОМ ЉЕТА

Због актуелне ситуације са пандемијом, ЈУК Херцег фесту смањен је простор за организацију догађаја. Због тога ће велики дио програма 52. Празника мимозе бити у онлајн формату.

У кровној институцију културе у Херцег Новом надају се скором побољшању глобалне ситуације, због чега већ сада планирају љетњу сезону, коју би, како је за РТХН казала ПР Тања Боњшак, могла да отвори једна веома интересантна ликовна колонија под називом „Приче из блата – Игало 2021“

– То је сарадња Херцег феста и Института, а ријеч је о програму који би требало да буде међународног карактера, уколико то околности дозволе. Окупили би се умјетници из региона и шире, како би показали умјеће прављења фигура, рељефа и разних умјетничких дјела од љековитог блата у Игалу – најављује она.

Блато је по структури слично глини за моделовање, објашњава Бошњак, па је циљ да се Херцег Нови промовише као град који има багат програм везан за ликовну умјетност. У оквиру ликовне колиније биће организовани семинари и предавања, на којима би врсни умјетници имали прилике да размјене искуства.

Бошњак није прецизирала датум отварања ликовне колиније, али план је да тај догађај буде уприличен током маја или јуна.

Када је ријеч о Празнику мимозе, чија традиција неће бити прекинута упркос глобалној епидемиолошкој ситацији, Бошњак најављује богат културно-умјетнички програм, у оквиру којећ ће бити уприличене изложбе, књижевне вечери, хуманитарни концерти на којима ће наступати новске клапе, бендови, као и велике црногоркске музичке звијезде. Током Празника биће уприличен и традиционални Зимски салон у галерији „Јосип Бепо Бенковић“, као и Мали салон херцегновских галерија на тему “Љепота близине”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here