Кривична пријава против шест особа због насилничког понашања

Фото: УП

Службеници Регионалног центра безбједности „Југ“ – Одјељења безбједности Херцег Нови данас су државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом поднијели кривичну пријаву против шест особа због сумње да извршиле кривично дјело насилничко понашање на штету три држављанина Републике Албаније, од којих су два задобила лаке повреде.

Како наводе из Управе полиције, оперативним радом на терену, предузетим истражним мјерама и радњама у сарадњи са поступајућим државним тужиоцем, припадници полиције су идентификовали шест лица из Херцег Новог, као виновнике физичког напада на државаљане Републике Албаније, а који се догодио 6. јануара на магистралном путу у мјесту Зеленика.

Кривична пријава је поднијета против Б.В, С.Д, К.Д, Ф.В, В.Т. и С.М. због сумње да су извршили наведено кривично дјело.

-Сумња се да су ова лица након инцидента који се догодио у саобраћају, а у којем су учествовали као пјешаци, физички напали три државаљанина Републике Албаније, која су се налазила у возилу њемачких регистарских ознака. Два страна држављанина су у овом догађају задобила лаке тјелесне повреде.

Након идентификације осумњичених лица, припадници Одјељења безбједности Херцег Нови су, поступајући по наредбама надлежног суда, извршили претресе на шест локација у граду, а које користе осумњичени. Претресом локације коју користи Ф.В. полиција је пронашла и одузела пиштољ марке „Застава М57“ кал. 7,62мм у илегалном посједу, три оквира, 44 комада муниције различите врсте и калибра, као и маскирни прслук.

Сви одузети предмети су упућени у Форензички центар Управе полиције ради вјештачења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here