Ковачевић: Сутра почиње санација шеталишта у Игалу

Санација и реконструкција дијела Обале Николе Ковачевића, на потезу од ресторана Инекс до Титове виле почеће сутра, када ће извођач, компанија „Briv construction“, допремити машине за реализацију овог капиталног пројекта.

Како је за РТХН казао директор Агенције за изградњу и развој града, Александар Ковачевић, посљедња два дана обављени су детаљни разговори везани за динамику извођења радова.

– Сутра почињу са довозом комплетне логистике, обезбјеђују трасу. Почеће од дијела код Титове виле. Следеће седмице у понедељак крећемо са ископима за измјештање фекалне и атмосферске канализације, што је дио пројекта, који је вриједан око три милиона еура, а финансира га Управа за капиталне пројекте – објашњава он.

Пројекат ће бити реализован у двије фазе, најприје потез од Титове виле до ресторана Инекс, а затим остатак до некадашњег ресторана Галеб, након љетње сезоне, како је дефинисана и грађевинска дозвола.

– Лијепо је напоменути да смо договорили динамику да посао почне с обје стране, након одређеног времена, када видимо како све то напредује, да би максимално убрзали посао, да шеталиште буде у новом руху – наводи Ковачевић.

Планирана динамика радова је осам мјесеци, свака фаза по четири, уз паузу током љетње сезоне, завршетак радова може се очекивати наредне године у овом периоду. Пројекат обухвата фекалну и атмосферску канализацију, јавну расвјету и поплочавање бехатон плочама.

Исти извођач почеће и изградњу аутобуског стајалишта код Дома здравља, информише Ковачевић.

– Договорили смо са њима да паралелно започну оба пројекта. У понедељак ћемо знати када тачно можемо очекивати почетак радова на стајалишту, с тим што је рок за завршетак знатно краћи, а и посао је много мање захтјеван. До јуна би требало све да буде готово – казао он.

Коваћевић подсјећа да током ове године слиједи и реконструкција дијела Шеталишта пет Даница од хотела Плажа до Мељина.

– У контакту смо са представницима Морског добра, који приводе крају састављање тендерске документације. Пошто тендер тек треба да буде расписан, договорили смо се да почетак радова не буде прије септембра, кад год да извођач буде изабран. Немогуће је стићи, с обзиром на процедуре, тендер је отворен 60 дана, па уз одабир извођача улазимо у мај или јун – објаснио је Ковачевић.

Како је додао, на тендер Морског добра за реконструкцију расвјете на ривијери пријавила су се три извођача, па се почетак тог посла може очекивати у наредном периоду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here