Јесен 2023: Сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено киша, мјестимично пљускови и грмљавина. У планинама на сјеверу могућа је да краткотрајно киша пређе у сусњежицу или снијег. У поподневним сатима падавине ће ослабити, а углавном током ноћи и престати. Вјетар повремено умјерен до јак, јужних смјерова, у поподневним сатима ће слабити. Јутарња температура ваздуха од пет до 15, највиша дневна до 18 степени.

Због лоших временских услова метео аларм на снази и данас, с обзиром да је нову извјештаја Завода за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе , Директорат за заштиту и спасавање МУП-а послао је упозорење свим учесницима у систему заштите и спасавања и указао на потребу подизања оперативне спремности.

Како је саопштено из Министарства унутрашњих послова, према информацијама Завода, пространи и дубоки висински циклон са центром изнад Сјеверног мора, који условљава јако југозападно струјање, те се очекује претежно облачно вријеме, повремено киша, мјестимично пљускови и грмљавина. Интензивније падавине могуће су у првом дијелу дана, нарочито у јужним предјелима, уз локално умјерене до обилне количине кише и краткотрајне временске непогоде. Вјетар ће бити повремено умјерен до јак, на ударе веома јак, јужних смјерова, а море умјерено таласасто до јаче таласасто.

Као посљедица обилне кише локално су могући  краткотрајни проблеми са обилном количином воде, такозвани флешфлуд (flashflood) ефекти, посебно у урбаним срединама, на бујичним токовима и дуж саобраћајница које пресијецају планинске косине.

ЦЕДИС

За данас нема најављених планских искључења електричне енергије, саопштено је из Црногорског електродистрибутивног система.

Измјена режима саобраћаја

Из Секретаријата за комуналне дјелатности обавјештавају да ће сутра у недељу, 12. новембра, бити забрањен саобраћај од 9:45 до 12:00 сати у улицама Сава Илића (од пословно-стамбене зграде „Солемар“ до краја улице), Његошевој, Саве Ковачевића (укључујући и локални пут поред хотела „Плажа“ до шеталишта) и Партизански пут.

Одлука о измјени режима саобраћаја донијета је по захтјеву Триатлон клуба „Херцег-Нови“, а ради несметаног и безбједног одвијања уличне трке „Ослобођење Херцег-Новог“, као једног од програма прославе Дана града.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

На херцегновску Аутобуску станицу очекују долазак аутобуса превозника Канис из Лесковца, Божура из Београда, Ленса из Новог Сада, Трансјуг из Београда, Ројал из Ниша, Блуе Лајн и Јадран-експреса из Суботице, Југопревоз Гацко из Требиња и Ројал из Београда. За Београд је отишао Озлем, у 8:35 „Центротранс“ вози за Сарајево, у 9:30 полази Божур ка Дубровнику, па у 11:10 „Јадран експрес“ за Дубровник, у 12:10 „Југопревоз“ за Требиње и остали превозиници возе према устаљеном реду вожње.

Телефон за информације 321 225.

АЕРОДРОМИ ЦРНЕ ГОРЕ

Са Тиватског аеродрома данас су планирана три лета ка Београду и два за Истанбул. Са Подгоричког аеродрома планирано је за сада пет летова ка Београду, три ка Истанбулу, те Мемингену, Бечу, Гданску, Сабиха Гоцкен, Бону, Будимпешти, Кракову и осталим дестинацијама.

АУТО МОТО САВЕЗ ЦРНЕ ГОРЕ

Саобраћа се по мјестимично мокрим коловозима. На дионицама које пролазе кроз усјеке могућа је појава ситнијих одрона.Возачима се савјетује да возе опрезно и да поштују правила саобраћаја. На путевима гдје се изводе радови измијењен је режим вожње.

На ауто путу се саобраћај обавља без измјена у режиму саобраћаја. Апелују на возаче да возе опрезно у складу са ограничењима брзине и уз држање прописаног растојања измедју возила.

Интензитет саобраћаја је умјерен.

Информативни центар заједно са службом помоћи на путу на услузи је грађанима непрекидно 24 сата. Информације се могу добити путем телефона 19807, 020 234 999 и 063 239 987.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here