Исплата дјечијих додатака и социјалних давања у свим поштама

Пошта Црне Горе почиње са унапријеђеним начином исплате социјалних давања и дјечијих додатака од прве наредне исплате, у октобру 2023. године. Наиме, послије једног покушаја доставе на адреси становања, исплата накнада Министарства рада и социјалног старања ће бити могућа у било којој пошти на територији општине којој припадају корисници мјестом становања/пребивалишта, саопштили су из Поште Црне Горе.

Како појашњавају, исплата на адреси  трајаће највише до 5 радних дана.

-У случајевима када поштар достављач не пронађе примаоца на означеној адреси и не успије да изврши исплату, оставиће обавјештење “Извјештај о приспијећу”. Сви корисници којима је обавјештење остављено од сјутрадан у односу на дан покушаја исплате на адреси становања, могу подићи новац у било којој пошти на територији општине којој припападају мјестом становања/пребивалишта до краја текућег мјесеца и до 10. дана у наредном мјесецу.

Исплата се врши искључиво лично, због чега је услов за исплату на шалтеру идентификациони документ: лична карта, пасош и друга лична документа која садрже ЈМБГ и слику.

-Пожељно је понијети и „Извјештај о приспијећу“ који је оставио поштар, ради брже и ефикасније исплате. Уколико корисник изгуби Извјештај о приспијећу, а остављен му је, биће исплаћен, уз провјеру у систему на шалтеру.

Корисници који су захтијевали исплату примања на шалтеру без покушаја доставе, новац могу подићи од првог дана исплате у свим поштама на територији општине у којој станују. Ова могућност доступна је грађанима који су чекове адресирали на пост рестант или поднијели писани захтјев за исплату на шалтеру.

За све додатне информације и рекламације, корисници се могу обратити директно поштама у својој општини или Кол центру Поште Црне Горе на  телефон 19895 и мејл info@postacg.me.

Нови начин исплате социјалних давања и дјечијих додатака, како наводе из Поште Црне Горе, значајно ће  унаприједити квалитет и брзину исплата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here