Инфо дан у Херцег Новом поводом Међународне теренске вјежбе

Seismograph for earthquake detection or lie detector is drawing chart. 3D rendered illustration.

Директорат за заштиту и спашавање МУП-а Подручна јединица за заштиту и спашавање Херцег Нови организује инфо дане у бокељским општинама, у сусрет међународној теренској вјежби о реаговању у случају земљотреса. У Херцег Новом је инфо дан планиран сутра (четвртак, 6. октобар).

Вјежба ће бити спроведена од 10. до 14. октобра у општинама Котор, Тиват и Херцег Нови, у оквиру ЕУ пројекта BALANCE – Управљање земљотресима већих размјера на западном Балкану, кроз заједничке активности прекограничне сарадње. Реализује га Директорат за заштиту и спашавање Министарства унутрашњих послова Црне Горе у сарадњи са 13 организација из Црне Горе, Хрватске, Албаније, Бугарске, Италије, Грчке, Кипра и Шпаније.

Организовању штабних вјежби, вјежби командног мјеста и теренски вјежби на тему земљотреса, са акцентом на заштиту културних добара и пружању подршке дјеци и особама са посебним потребама, претходи кампања која је почела данас у Тивту, а инфо дан ће сутра бити организован и у Херцег Новом.

Сви заинтересовани ће сутра од 10:00 до 12:00 сати на Тргу Николе Ђурковића моћи да се упознају са циљевима пројекта BALANCE, предстојећом вјежбом, као и превентивним мјерама и поступцима које треба спроводити током и након земљотреса.

У Котору ће инфо дан бити у петак, 7. октобра испред врата од Старог града, од 10:00 до 12:00 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here