Херцегновски ватрогасци у акцијама од спашавања галеба до гашења пожара

Припадници Службе заштите и спашавања општине Херцег Нови интервенисали су данас у Бијелој гдје је дошло да запаљења електро кабла напона 10 000 волти у близини кафе бара „Zotto capellino“ и до горења ниског растиња у околини. Мјештанима Бијеле искључена је струја до санирања квара.

-Интервенисали су чувари који су ангажовани у Бијелој са пп апаратима, до доласка наше службе са два возила и пет припадника. Због саобраћајног удеса у Зеленици-Змијице гдје су аутомобили који су учествовали у удесу заузели обје коловозне траке, возила Службе су имала отежан приступ опожареном мјесту и уз велике напоре некако су се пробили доњим путем до пожара у Бијелој. Радници Електро дистрибуције раде на санирању изгорјелог кабла тј. насталог оштећења и поновног успостављања електро мреже, саопштио нам је самостални савјетник I у Служби заштите и спашавања, Зоран Гамбер који је апеловао на све грађане и туристе да прописно паркирају возила.

Припадници Службе имали су од раног јутра неколико интервениција. Осим гашења пожара у Бијелој спасили  су младунче галеба које је пало на балкон у згради близу СМШ „Иван Горан Ковачић“, а потом и необичну акцију извлачења кинеских туриста који су остали заглављени у тоалету кафе бара „Портус“ на Подима гдје су разваљена врата да би изашли.

 

Припадници херцегновске Службе су 24 сата дежурни да реагују на све ситуације како би помогли грађанима и туристима али често и немоћним животињама.

Апелују још једном да се стриктно придржавају Забране ложења на отвореном простору.

Дежурни број у случају пожара је 123, бесплатан је и доступан 24 сата.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here