Духовни центар „Свети Кирило и Методије“ обиљежио пет година постојања

Концертом етно појца Бранке Зечевић, у организацији Српске православне црквене општине Кућанске синоћ је прослављено пет година од оснивања Српског православног духовног центра „Свети Кирило и Методије“.

Духовни центар је изграђен прије пет година, када га је и благословио блаженопочивши митрополит Амфилохије, казао је за РТХН протојереј парох кућански, Драган Пешикан.

-Овдје фолклор вјежба око 150 дјеце, затим имамо 70-ак спортиста, школу вјеронауке од 30-40 и етно групу од око 15 чланова. Можемо рећи да је ово центар Зеленике и Кута, увијек има пуно омладине и одраслих, истакао је Пешикан.

Према ријечима појца Бранке Зечевић, важно је кроз свој примјер сачувати традицију а тиме и омладину.

-Трудим се да својим начином живота, пјесмом, допринесем очувању традиције и будем примјер младима. Пјесмом и начином извођења допирем првенствено до саме себе, до своје суштине, а онда та емоција допире и до слушалаца. На велику срећу, на крају наступа дођемо и до суза, до момента среће, па и туге, поноса, јунаштва, свега онога што наше пјесме и приказују. Трудим се прије свега да свој живот оплеменим а онда и животе свих, рекла је Зечевић.

Поред Бранке Зечевић, први пут је наступила и етно група Српског православног духовног центра „Свети Кирило и Методије“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here