Ђукановић: Етички одбор радиће професионално без обзира на притиске

Поводом саопштења Независног синдиката полиције Црне Горе, које је пренијело више медија, реаговала је предсједница Етичког одбора МУП-а Кристина Ђукановић.

У реаговању између осталог наводи да су чланови Етичког одбора разматрали да ли је потребно покренути поступак преиспитивања поступања полицијских службеника који су организовали протест у октобру 2022. године али да дописи  упућени Управи полиције у фебруару и марту нису захтијевали достављање било каквих спискова полицијских службеника. Како Ђукановић наводи, дописи су се искључиво односили на информацију да ли су испуњени сви законски предуслови за организовање протеста, те да ли је било прекршајне одговорности полицијских службеника. Самим тим Етички одбор је захтијевао изјашњење у односу на поштовање позитивних правних прописа, а није суспендовао те исте прописе како наводи полицијски службеник Рмандић.

Етички одбор, објашњава Ђукановић,  може иницирати утврђивање кршења Кодекса полицијске етике од стране полицијских службеника, а у конкретном случају Етички одбор још увијек није дао мишљење, те ову врсту иступа предсједника Независног синдиката полиције сматра својеврсним притиском на рад Етичког одбора, и то не први пут.

-Етички одбор ће наставити да ради професионално, непристрасно и у складу са важећим прописима, без обзира на притисак који трпи, у конкретном случају од полицијског службеника Игора Рмандића, посебно имајући у виду мизогини карактер напада на предсједницу Одбора, наведено је између осталог у реаговању предсједнице Етичког одбора Кристине Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here