Ђачки умјетнички конкурс Матице црногорске огранак Херцег Нови

Матица црногорска огранак Херцег Нови поводом обиљежавања Дана независности Црне Горе традиционално организује надметање кроз слику ријеч и музику. Ове године задата тема је „Земља од бисера“.

Како наводе из Матице, право учешћа имају сви ученици херцегновских основних и средњих школа као и ученици Музичке школе свих одсјека.

Рок за достваљање ликовних (цртеж, акварел, темпера, акрил, скулптура, рељеф) и литерарних радова (проза, стих) је уторак 30. април 2024. године. Радове (са прецизно наведеним називом школе, именом и презименом ученика, разредом као и именом и презименом ментора) потребно је доставити поштом на адресу: Матица црногорска Огранак Херцег Нови, Његошева 47.

Резултати ће бити објављени и достављени школама у уторак 14. маја 2024. године до 12 сати.

Све три такмичарске дисциплине (музичка интерпретација, ликовни и литерарни рад) подијељене су у три категорије. Прва подразумијева узрасте од 1. до 3. разреда основне школе, односно узраст 1. и 2. разреда средње школе. Друга узрасте од 4. до 6. разреда основне, односно 3. и 4. разреда средње школе. Трећа категорија подразумијева узрасте од 7. до 9. разреда основне школе.

Категоризација за ученике музичких школа је идентична категоризацији основних. Ученици Музичке школе се представљају извођењем програма по слободном избору (једна или више композиција) трајања до 7 минута за 1. и 2, односно до 9 минута за трећу категорију и обавезни су доставити пријаве са подацима (име и презиме, одсјек, разред, тачан назив композиција и композитора, име и презиме ментора) поштом на адресу: Матица црногорска Огранак Херцег Нови, Његошева 47 или путем мејла на адресу matica.hercegnovi@gmail.com.

Надметање ученика Музичке школе ће се одржати 9. и 11. маја 2024. године у 14 сати, у просторијама Матице црногорске Огранак Херцег Нови, а 10. маја 2024. у фоајеу Дворане „Парк“, Његошева бб, у 12.

Оцјењивачки жири чине истакнути стручњаци и ствараоци из области књижевности, драмске, ликовне и музичке умјетности.

Свечано проглашење најуспјешнијих, додјела диплома, награда и захвалница одржаће се у 18. и 19. маја 2023. године са почетком у 18 сати, у просторијама Матице црногорске Огранак Херцег Нови, Његошева 47.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here