Диано на Фестивалу мира у Мароку

Фото: КСЦ Диано, са завршног концерта, јун 2022

Група од 16 чланова КСЦ Диано представљаће Херцег Нови и биће једини представник Црне Горе на Фестивалу мира у Мароку који ће трајати од  25. до 31. јула. На пут су кренули јуче, а публика у Мароку видјеће њихове кореографије  Заувјек моја (No name) затим  Рум дум дум и Don’t put people in boxes, каже директорица Диана и балетски педагог Антонија Новоселац.

Уз кореографије које ће увјерени смо одиграти срцем и сигурно, уосталом као клуб који је заслужено добијао најсјајнија европска и свјетска признања, чланови Диана имају обавезу да у мароканском Парламенту саопште своју поруку мира. И она је написана, а аутор је Милица Виторовић.

Фото: Порука мира КСЦ Диано, аутор Милица Виторовић

„Цио живот су нам говорили да будемо љубазни, да дијелимо, да волимо, да инспиришемо. То су нас одрасли учили. Ипак, увијек су одрасли ти који  су често непристојни, себични, невољни, досадни. Увијек су они ти који нарушавају чак и трунке мира које је овај свијет икада имао. Али, једног дана ће  мала дјеца, склупчана у ћебад,  невина, љубазна, израсти у одрасле људе. И, драга дјецо, када одрастете – ево савјета: чувајте дијете у себи у сваком тренутку. Јер, као што рече Достојевски: душа се лијечи са дјецом.“

За домаћине и организаторе Фестивала мира спремни су и пригодни поклони, сликовни лексикон Херцег Новог, аутора Владимира Рогановића, водич кроз музеје Црне Горе и посебно Музеј краља Николе.

Уз честитке што је баш Диано позван да учествује на овом значајном фестивалу, чекамо и добре утиске из Марока.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here