Дан здраве хране обиљежен у школи у Бијелој

У Основној школи „Орјенски батаљон“ данас је други пут  обиљежен Дан здраве хране, у оквиру пројеката Еко школе и Моје вриједности и врлине. Подршку је и ове године пружила Мјесна заједница Бијела.

Основна школа у Бијелој је већ дуже вријеме дио пројекта Еко школе у оквиру којег развију код дјеце љубав према околини, заштити животне средине. У оквиру пројекта Моје вриједности и врлине развијају  пријатељство, емпатију и толеранцију, казала је директорица школе Наташа Франић.

 

 

 

-У оквиру ова два пројекта ми обиљежавамо Дан здраве хране. Ученици уз помоћ родитеља припремили су здраву ужину и подијели је са другарима. Мјесна заједница Бијела другу годину се придружила се акцији и обезбиједила по једну воћку за сваког ученика матичне школе и подручних одјељења, казала је Франић.

Франић је казала да покушавају да развијају код дјеце здраве стилове живота.

-Прошле, али и ове школске године одабрали смо сриједу када дјеца  конзумирају здраву храну. Битно је да не буде индустријски производ, објаснила је Франић.

Предсједник Мјесне заједнице Никола Самарџић казао је да имају одличну сарадњу са Основном школом „Орјенски батаљон“.

–  Као и прошле године учествујемо у обиљежавању овог датума. Донирали смо 100 килограма воћа, казао је Самарџић.

Учитељица Мила Николић одржала је предавање о здравим навикама, а дјеца су се такмичила и ко ће први ољуштити мандарину.

-Родитељи и дјеца су лијепо прихватили обиљежавање овог дана. Од прошле године такмичимо се у љуштењу мандарине и то је веома интересантно дјеци. Дивно је што се укључила Мјесна заједница, а велико хвала родитељима. Заиста смо задовољни што је оива акција успјела, казала је учитељица Николић.

Свјетски дан хране обиљежава се од 1981. године, у преко 150 земаља свијета.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here