ЦРНОЈ ГОРИ МЕЂУНАРОДНА ОЗНАКА ЗА СИГУРНА ПУТОВАЊА

Свјетски савјет за туризам и путовања (WTTC) који представља глобални приватни сектор путовања и туризма, додијелио је Црној Гори међународну ознаку за сигурна путовања “Safe travels”, саопштавају из градске Туристичке организације.                                                      

Ријеч је о посебно дизајнираној ознаци, услијед здравствене кризе Kовид 19, која путницима омогућава да препознају дестинације и компаније широм свијета које су усвојиле глобалне стандарде здравствене и хигијенске заштите, као важан предуслов за сигурна путовања.

-Да су сигурносни протоколи и мјере које је донио Институт за јавно здравље Црне Горе у сарадњи са надлежним институцијама у ресору туризма, како би боравак туриста у нашој земљи учинили што угоднијим и како би заштитили здравље свих туриста, у складу са глобалним протоколима, потврђено је додјељивањем ове ознаке. У овим околностима то је врло важан корак за задобијање повјерења туриста, опоравак и одржив развој ове гране која је од стратешке важности за економију земље.  

Имајући у виду да је НТОЦГ институција носилац за додјелу ознаке у Црној Гори, сви заинтересовани учесници сектора туризма као што су хотели, ресторани, авиокомпаније, туроператори, пружаоци услуга превоза, аеродроми и други, могу аплицирати, уз обавезан услов да испуњавају и спроводе стандарде дефинисане здравственим протоколима. 

За више информација заинтерсовани се могу обратити путем е маил адресе: milena.cukic@montenegro.travel.        

Носиоци ознаке „Safe travels“ у Европи су, поред Црне Горе, и Хрватска, Словенија, Бугарска, Португалија, Шпанија, Украјина и Турска и 20 држава САД, Африке, Блиског истока и Пацифичке Азије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here