БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ КОМУНАЛНО-СТАМБЕНОГ ПРЕДУЗЕЋА

Запослени у Комунално-стамбеном предузећу интензивирали су активности на отклањању оштећења на јавној расвјети, санацији локалних саобраћајница и уређењу зелених површина.

Према ријечима помоћника директора Комунално-стамбеног предузећа Младена Ростовића, радници највише посла имају на одржавању и поправци јавне расвјете, путевa у залеђу Херцег Новог и дуж ривијере:

– Све ажурно ријешавамо преко система 48 и по пријавама грађана, које су свакодневне. У току су припреме за Празник мимозе у фебруару, уколико дозволе епидемиолошке мјере. Екипе уређују приобални појас и попречне улице, како би били спремни за феште. Максимално су ангажовани на одржавању сеоских путева у залеђу Херцег Новог, на којима има и одрона који се  уклањају, казао је Ростовић.  

Радници Сектора за одржавање јавне расвјете били су ових дана ангажовани на више локација. Поправљена је  лед расвјета у градској луци, код пумпе на Шкверу. На захтјев општинског Система 48, поправљена је лед лампа у  Устаничкој улици, код броја 76. Поново је у функцији  линија расвјете на локацији  Kумбор-Ксанаду- приобални пут по пријави грађана и Система 48.

У Сектору за одржавање локалних путева бетонирали су ударне рупе у трупу пута Петијевићи-Kрушевице-Врбањ. Уклонили су бетонски бокс за контејнере на локацији Турион на Подима за потребе предузећа  “Чистоћа”.

Екипа за одржавање локалних путева обавила је кошење приобалног пута кроз Kумбор са попречним улицама и степеништима. На стадиону ФK “Игало” обављено је анкерисање клупа за резервне играче, као и бетонорање.

По рјешењу Секретеријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност  израдили су  АБ плоче за урбани мобилијар – аутобуске настрешнице, на аутобуском стајалишту, на магистралном путу Мељине-Петијевићи у Мокринама.

Сходно рјешењима Секретеријата за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност, завршили су обиљежавање хоризонталне сигнализације-ивичне бијеле испрекидане линије, умјесто досадашњих бројева паркинг мјеста, а све да се елиминише закрчење саобраћаја код ОШ Дашо Павичић, потом у Улици Орјенског батаљона, код продавнице Арома , преко пута оградног зида па до краја економског улаза у стамбено-пословну зграду на метар и по удаљености. Жутом бојом означена је површина забрањеног заустављања и паркирања.

Такође,су радници овог сектора означили два паркинг мјеста за лица са инвалидитетом у Улици V Црногорске бригаде.  

 Редовно одржавају паркове у Игалу, Херцег Новом, на Савини и зелене површине на Ривијери.

Ростовић наводи да су максимално ангажовани, расположивим капацитетима, за ефикасно функционисање комуналне инфраструктуре, иако је око 15 одсто запослених ван строја, због корона вируса.  

ФОТО: Комунално стамбено доо Херцег Нови

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here