Босиљки Пушић и Вукашину Михајловићу Октобарска награда, Повеља Новаку Ђоковићу

Општина Херцег Нови

Добитници највећих општинских признања, Октобарске награде су професорица Босиљка Пушић и др Вукашин Михајловић, док је Повеља Општине Херцег Нови – односно титула почасног грађанина Херцег Новог припала тенисеру Новаку Ђоковићу, одлучено је на данашњем састанку жирија.

Према ријечима предсједнице жирија, Госпаве Косовић, састанку  је присуствовало девет, од десет чланова, а одлука је донесена већином гласова.

– Избор није био лак. Имали смо предложене дивне људе  који су много урадили за наш град. Нисмо свима могли да додијелимо Октобарску награду, па смо некако дошли до ова два добитника, казала је Косовић.

Пјесникињу, књижевницу и сликарку Босиљку Пушић за Октобарску награду предложила је ЈУ Градска библиотека и читаоница, а проф. др Вукашина Михајловића Медицински факултет Подгорица-Примјењена физиотерапија Игало. Најбољег тенисера свијета, Новака Ђоковића предложио је Спортски центар Игало.

Признања добитницима биће уручена на Свечаној сједници Скупштине Општине 28. октобра.

Подсјећамо, за Повељу су била предложена два, а за Октобарску награду десет кандидата. Октобарску награду Скупштина Општине Херцег Нови традиционално додјељује у знак признања за изузетне резултате у раду и стваралаштву и највиша достигнућа у области привреде, друштвених и других дјелатности. Скупштина  Општине проглашава и почасне грађане Општине Херцег Нови и њима се додјељује Повеља Херцег Новог.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here