Богат програм 7. Јесење феште НВУ Руке

(Фото: facebook.com/nvoruke)

Уз интересантан програм под називом „Јесењи дјечји кутак”, изложбе „Улицом шипка” и домаћих производа и рукотворина, незаобилазну Донаторску трпезу, Јесењу штрафту и журку 7. издање Јесење феште, у организацији НВУ Руке, биће одржано током овог викенда (субота, 18. и недеља 19. новембар) на тераси Градске кафане, Његошевој улици и на Шеталишту.

Како наводи Милина Ковачевић из НВУ Руке, 25. стађунска фешта доноси веома богат, разноврстан програм уз одређене новитете, а од овог издања у реализацију су се укључиле и ЈПУ Наша радост, основне и средња школа „Иван Горан Ковачић”.

Милина Ковачевић, НВУ Руке

– На малој тераси Градске кафане биће организован јесењи кутак за најмлађе, у коме ће се низати радионичке активности, презентације и весели пројекти наших малишана организованих у васпитним и образовним установама у Херцег Новом – наводи она.

Како најављује, дјеца ће правити јесење декорације, маске, шешире, јесењу шуму, а здраву храну ће припремати ученици ОШ „Орјенски батаљон”. На изложби рукотворина и домаћих производа одазвало се преко 50 излагача.

– Много је нових излагача које публика у Херцег Новом није могла да сретне раније. Радујемо се што ћемо их и ми упознати. Изложбени потез са штандовима биће од улаза у парк Боке до пјешачке зоне у Његошевој улици. Произвођачи из цијеле Црне Горе понудиће нешто што је можда атрактивно и за празнике који нису толико далеко. Близу нам је Нова година, па се може размишљати и о тим поклонима – прича Ковачевић.

У фокусу Јесење феште је нар, који је инспирисао ученике средње школе да креирају својеврсну изложбу посвећењу управо тој воћки.

– Они већ неко вријеме припремају ликовне радове на тему шипка. Изложба се иначе налази у излозима бутика у пјешачкој зони Његошеве улице. То ће бити улица шипка. Биће постављени ликови радови и фотографије о томе како су настајале декорације за Јесењу фешту и сами умјетнички радови – казала је Ковачевић.

На стађунским фештама устаљен је сегмент хуманитарног рада, овога пута средства Донаторске трпезе биће усмјерена за пратиоца Јакову Смољану, за чије лијечење у Србији је новац прикупљен преко платформе хуманост.цом.

Забавни програм током манифестације реализоваће Мажорет клуб Лили и бенд Трио Маре, а биће промовисана и нова пјесма „На ти шипак, на ти роге“, коју је за Јесењу фешту написао и компоновао Денијел Дерања, по тексту Оливера Недовића.

Након дневног, програм ће бити настављен у вечерњим сатима у снек бару Вагон у Зеленици, гдје је припремљен посебан јесењи мени током цијелог викенда, а за добро расположење побринуће се Витез Ђуровић.

Јесења штрафта, односно костимирана бициклистичка парада од Игала до Зеленике најављена је за недељу. Породични догађај за све узрасте  почиње у 10 сати код виле Галеб у Игалу гдје ће пола сата раније бити организована регистрација учесника. Учешће је бесплатно.  оптимисти – видимо се 18. 11. на Јесењој фешти од 10 – 16 часова.

Јесења фешта је подржана кроз конкурс Општине Херцег Нови за пројекте НВО у 2023. Партнерс у реализацији су Средња мјешовита школа „Иван Горан Ковачић”, НВО Нова шанса у Новом, као и Градска кафана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here