Бесплатна школа фудбала ФК Игало почела са радом

foto: FK Igalo

Бесплатна школе фудбала ФК Игало 1929  у склопу програма „Буди дио плаво-бијеле породице“ данас је почела са радом. Првом тренингу у балон сали на Топлој присуствовало је око 30 малишана.

Предсједник клуба Зоран Кривокапић са сарадницима, најмлађим члановима клуба пожелио је добар рад, срећу и прије свега здравља. Са њима ће радити пет тренера који ће се сваким даном уз рад са својим селекцијама максимално посветити и у раду са полазницима школе.

Циљ је да полазници кроз игру и дружење заволе фудбал и да се касније, када науче основе фудбала, прикључе раду својим узрасним категоријама.

Фото: ФК Игало

-Циљ је да дјеца науче основе фудбала, заволе и стекну навику редовног тренирања, али и буду што више физички активна и  квалитетније проведе слободно време.  Ефекти школе су боља социјализација, моторичка способност, побољшање координације и самим тим и боље здравље.

У Школи фудбала радиће углавном тренери са подручја нашег града. Уз  Војина Миљанића стручни кадар чине тренери: Петар Гушић, Михаило Вујачић, Срђан Мандић, Милош Грбић, Мило Ђурковић и Мијодраг Копривица који имају дипломе и лиценце издате од ФСЦГ, а које носе префикс УЕФА ПРО, А и Б.  У рад ће бити укључени и тренери голмана што је ријеткост у спортским оквирима у Црној Гори.

Чланарина се не напалаћује, а како информишу из ФК Игало то их чини јединственим у граду, а можда и у региону. Упис у школу фудбала је у току, поручују из ФК Игало 1929.

Фото: ФК Игало

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here