Акција СДТ-а и УСКОК-а: Ухапшен осумњичени за шверц дроге

СДТ

Службеници Специјалног полицијског одјељења су у понедјељак ухапсили црногорског држављанина М.М., због сумње да је, заједно са више држављана Црне Горе и Хрватске, учинио кривично дјело стварање криминалне организације и два кривична дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из Специјалног државног тужилаштва, преносе медији.

– Из материјалних, персоналних и електронских доказа прикупљених у извиђају, у Црној Гори и Хрватској, произилазе основи сумње да је лице лишено слободе, у прошлој години, постало члан криминалне организације, која је имала за циљ вршење кривичних дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, у Црној Гори и Хрватској, ради стицања незаконите добити, а чији чланови су поред њега постали и држављани Црне Горе Р.В. и Ф.Р., као и држављанин Хрватске Ј.Б. и друга непозната лица, па су, дјеловањем у оквиру криминалне организације, неовлашћено и ради продаје, из Црне Горе у Хрватску, морским путем, пренијели најмање око 250 килограма марихуане, а потом и путничким возилима на територији Хрватске, саопштило је СДТ.

Како је саопштено, Специјално полицијско одјељење је, прије лишења слободе и подношења кривичне пријаве, уз асистенцију службеника Сектора криминалистичке полиције и Одјељења безбједности Херцег Нови, претресало станове и друге просторије које користи М.М., у Херцег Новом и пронашло трагове кривичног дјела и предмете који могу бити од користи за поступак.

-Лишени слободе је спроведен државном тужиоцу који га је саслушао као осумњиченог и одредио му задржавање 72 часа, од часа лишења слободе, а поднио је и предлог судији за истрагу Вишег суда у Подгорици, да му се одреди притвор, због постојања околности које указују на опасности од бјекства, наводе у саопштењу. Држављани Црне Горе Р.В. и Ф.Р. су у претходном периоду у Хрватској лишени слободе и осуђени на затворске казне, док је против држављанина Хрватске Ј.Б., у тој земљи истовремено покренут поступак од стране УСКОК-а.

Како је саопштено из СДТ ријеч је о акцији координисаног и истовременог дјеловања Специјалног државног тужилаштва, Специјалног полицијског одјељења, Уреда за сузбијање корупције и организираног криминалитета Државног одвјетништва Републике Хрватске (УСКОК) и Министарства унутарњих послова Републике Хрватске, а уз асистенцију службеника Сектора криминалистичке полиције и Одјељења безбједности Херцег Нови Управе полиције, по налогу Специјалног државног тужилаштва.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here