Миливој Дукић у златној групи

eurilca.smugmug.com

На Европском првенству у италијанској Андори, у олимпијским класама за сениоре,  једриличари Миливој Дукић члан ЈК Југоле Гракалић и Илија Марковић (Делфин) изборили су пласман у златну, односно финалу групу.

Миливој Дукић је у квалификацијама заузео 24. мјесто (22, 5, 3, 37), док је Илија Марковић у конкуренцији 200 једриличара, стигао до 38. позиције (25, 2, 14, 49). Марковић је другу регату завршио одмах иза Тончија Стипановића, једриличара који је Хрватској донио двије медаље са Олимпијских игара.

Добар резултат постигао је и млади Никола Голубовић, који је у конкуренцији 70 једриличара, тренутно на високом 33 мјесту.

Једриличаре сада очекују борбе у финалној групи и трајаће три дана. На програму је још девет регата, а Дукић и Марковић ће настојати да поправе пласман и још више се приближе самом врху.

eurilca.smugmug.com

Послије два дана такмичења и великих проблема са вјетром, временски услови су били јуче наклоњени једриличарима и организаторима.

Тренутно, лидерску позицију држи Жан Баптис Берназ из Француске, други је Дуко Бос из Холандије, трећи Филип Бул из Намачке, а на коти четири је Тончи Стипановић. Филип Јуришић из Хрватске је на 11. мјесту, Жан Лука Зелко из Словеније на  47. мјесту, Бруно Гашпић на 55. мјесту…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here