Обезбјеђена средства за реконструкцију Амбуланте у Бијелој

Вршилац  дужности директора Дома здравља Херцег Нови Алекса Ђекић састао се, на њихов позив, са представницима МЗ Бијела, мјесних удружења пензионера Бијела и Kумбор и мјештанима, како би чуо њихове предлоге и сугестије у циљу боље здравствене заштите.

Нагласио је да му је циљ да се чује глас грађана и пацијената, не само у Бијелој и Игалу, већ и на свим мјестима гдје буду процијенили да је потребно побољшати здравствену заштиту пацијената, и приступачност љекара.

Ђекић је казао да их тренутни организациони проблеми неће спријечити да раде одговорно, истакавши да су у буџету обезбјеђена средства за реконструкцију Амбуланте у Бијелој, која „покрива“ пацијенте од Kаменара до Kумбора.

-Бијела је покривена у овом дијелу сада. Увели смо другу смјену, доћи ће трећа сестра да би олакшали докторима рад, а у љетном периоду увешћемо и радника обезбјеђења и смјену која ће радити до 21:00 сат.

Проблем недостајућег интернисте привремено је ријешен довођењем љекара са стране, а у преговорима су да специјалиста тог кадра пређе из Института Игало у Дом здравља, након чега би му понудили да дио радног времена буде у Амбуланти у Бијелој.

-Kада је ријеч о изабраним докторима интернистима, што је био један од захтјева, др Гузина напустио Дом здравља Херцег Нови прије мог доласка, због чега смо јако дефицитарни са тим кадром. Добили смо одобрење Министараства здравља да распишемо специјализацију за интернисте и ниједан изабрани доктор из ДЗ ХН неће да се јави. Због тога смо принуђени да доводимо љекаре са стране који испостављају своје цифре за свој рад и ми смо, ради грађана, многе ствари прихватили и финансирамо их из свог буџета. Успјели да рјешимо да долази један интерниста из Kотора и др Ранђеловић из Бање, а дио покрива др Дапчевић. Разговарамо са интернистом из бање да пређе код нас, а имамо интенцију да тај интерниста, уколико буде желио, један дио радног времена буде у Бијелој, како би скратили пут пацијентима, казао је Ђекић.

Окупљени су као примарни проблем навели честу промјену изабраног љекара, па је једна од сугестија била ангажовање истог на дужи временски период, а Ђекић је обећао да ће и то ријешити на задовољство пацијената. Истичући да тренутно „муку мучи“ да састави смјену, најавио је да ће кадровске проблеме ријешити новом систематизацијом, као и да ће Амбуланта у Бијелој добити возило и возача.

-Имамо сагласност за прављење нове систематизације и радићемо је према потреби грађана. То и јесте циљ данашњег састанка, биће и у Игалу и на Луштици, са свима ћемо да разговарамо и да видимо шта људима треба, а онда ћемо на колегијуму да направимо план по организационим цјелинама и да видимо број људи који то може да опслужи. И Амбуланта у Бијелој ће бити обухваћена новом систематизацијом у оном дијелу који  грађани траже, и гледаћемо да ове захтјеве апсолутно испоштујемо у мјери могућег. За возило и за возача сам сигуран да ћемо завршити, а надам се да ћемо направити договор са интернистима макар једном седмично.

На састанку у МЗ Бијела вд директора Дома здравља Херцег Нови Алекса Ђекић је истакао да се мора побољшати однос пацијент-доктор, и поручио да ће све  предлоге, сугестије и захтјеве мјештана размотрити на колегијуму, те да ће их о могућностима да им се изађе у сусрет писмено обавјестити. 

4 COMMENTS

  1. Osoblje na djecije se jos uvijek pravda da se od korone tako radi. Dodjem sa djetetom koje ima virus oni hoce da zakazu za sjutra, nema ko da primi i pogl3da dijete,

  2. Ovo samo kod nas moze da direktor zdravstvene ustanove nema nikakve veze sa fom funkcijom ovo je zemlja cuda smjenite ovoga gospodina inace u skorije vrijeme nece imati ko da nas lijeci ako bude ova sarada potrajala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here